Sosyal Medya

Güncel

Mısır ve Körfez’den ortak askeri güç

Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt’in ortak bir askeri güç kurmaya hazırlandığı bildirildi.



YDH- Associeted Press haber ajansına demeç veren Mısırlı askeri yetkililer, askeri ortaklık anlaÅŸması için görüÅŸmelerin devam ettiÄŸini söyledi.

Kurulacağı söylenen askeri gücün OrtadoÄŸu’daki çeÅŸitli bölgelerdeki terörist gruplara müdahale amacı taşıdığı bildirilirken, paktın hedefinin Yemen olabileceÄŸi de öne sürülüyor.

Ä°smi açıklanmayan dört Mısırlı askeri yetkili, oluÅŸturulacak ortak gücün ABD liderliÄŸindeki uluslar arası koalisyondan ayrı olacağını belirtti ve Libya’ya müdahale edebilecek olan bu gücün Yemen’deki Ensarullah grubuna karşı da kullanılabileceÄŸini söyledi.

AP’ye konuÅŸan Mısırlı askeri yetkililer, oluÅŸturulması düÅŸünülen askeri gücün Irak ve Suriye’de deÄŸil baÅŸka ülkelerde kullanılacağını söyledi.

Askeri ortaklık anlaÅŸması için görüÅŸmelerde çok olumlu ilerlemeler kaydedildiÄŸini belirten Mısırlı askeri yetkililer, oluÅŸturulacak gücün büyüklüÄŸü, mali kaynakları, merkezleri ve Arap BirliÄŸi mi yoksa BM çatısı altında mı faaliyet göstereceÄŸi konularında görüÅŸ ayrılıkları yaÅŸandığını ifade etti.

 Pentagon Sözcüsü John Kirby, AP’nin haberinde bahsi geçen oluÅŸumla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını belirterek bu konuda görüÅŸ açıklayamayacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mısır CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf da, haberin içeriÄŸini yalanlayarak Mısır’ın Arap müttefikleri ile aşırılıklara karşı rutin görüÅŸmeler yaptığını söyledi.

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.